Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

De Strafste School 2022

MNM50

5 redenen waarom je het altijd koud hebt ❄️

lichaam/geest

wo 15 jan. - 16:46

Oké, het is winter. Maar dat wil niet zeggen dat het normaal is dat je altijd aan het bevriezen bent, ook al draag je drie truien en heb je de verwarming op het maximum gezet. Heb je het altijd koud? Dan kan dat aan deze dingen liggen:
Joey

#1 Je slaapt te weinig

Iedereen weet dat genoeg slapen héél belangrijk is. Te weinig slaap kan er voor zorgen dat het deel van je hersenen dat je lichaamstemperatuur reguleert, verstoord is. Daarnaast heeft het ook een invloed op je metabolisme, wat ook helpt om je lichaamstemperatuur te reguleren. Daardoor kan je het dus koud hebben.

 

#2 Je hebt een ijzertekort

Ijzer zorgt ervoor dat je rode bloedcellen zuurstof door je lichaam vervoeren, waardoor warmte verspreid wordt. Te weinig ijzer kan dus voor te weinig warmte zorgen. Eet dus meer voeding waar ijzer in zit, zoals spinazie of eieren.

 

#3 Je BMI is (te) laag

Soms is het iets waar je weinig aan kan doen, maar mensen van wie het BMI vrij of te laag is, hebben het vaker koud. Je kan te weinig lichaamsvetten hebben, of je metabolisme kan te traag zijn (dat zorgt voor de regulering van je lichaamstemperatuur).

 

#4 Je drinkt te weinig water

Water is oh-zo belangrijk, maar dat wist je al. Dat komt onder andere omdat water ook helpt om je lichaamstemperatuur te regelen. Te weinig water verstoort dat proces. Probeer dus altijd minstens acht glazen water per dag te drinken: zo heb je genoeg vocht binnen.

 

#5 Je hebt een vitamine B12-tekort

De vitamine B12 zorgt ervoor dat er rode bloedcellen worden aangemaakt, en die verspreiden zuurstof. Te weinig B12 zorgt dus voor een te lage hoeveelheid rode bloedcellen, wat op zijn beurt weer zorgt voor een kou gevoel. Eet dus meer ingrediënten waarin B12 zit, zoals mager vlees, zuivel en vis.

Meer zoals dit...

Meer MNM?

Check onze socials en de MNM-app om zeker niets te missen.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet