Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

De Strafste School 2022

MNM50

De kandidaten voor Eurosong 2023 zijn bekend!

muzieknieuws

ma 7 nov. - 17:26

Wie zal ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in mei volgend jaar? Zeven artiesten zullen tijdens de VRT-preselectieshow Eurosong in januari strijden voor het felbegeerde ticket naar Liverpool. En sommige namen ken je al...
Eurosong 2023

Voor het eerst sinds 2016 gaat de VRT opnieuw Eurosong-voorrondes organiseren om zo een Belgische kandidaat te selecteren voor het Eurovisiesongfestival, dat volgend jaar in het Britse Liverpool zal plaatsvinden. Alles zal te volgen zijn tijdens een liveshow op zaterdag 14 januari vanuit Paleis 12 in Brussel. Dat nieuws was al een tijdje bekend, maar nu weten we ook welke artiesten zullen strijden voor dat felbegeerde plekje. En velen van hen zullen je al bekend in de oren klinken... 

The Starlings

Little Submarine, Just Come Home, Gold,... Tom en Kato van The Starlings draaien al een tijdje mee in de muziekwereld. Tom heeft zelf al Songfestival-ervaring: hij vertegenwoordigde in 2010 ons landje als Tom Dice met zijn single Me and My Guitar in Oslo. Dat leverde toen een zesde plaats op in de finale, het beste Vlaamse resultaat ooit op de grootste liedjeswedstrijd ter wereld.

Loredana

Het grote publiek leerde Loredana in 2014 kennen toen ze met 2 Fabiola en She's After My Piano meedeed aan Eurosong. Ze scoorde net geen eerste plaatsje, maar wel alle harten in België én de Radio 2 Zomerhit! Loredana timmert ook aan haar solocarrière. Ze werd tweede in The Masked Singer en doet nu, zonder Pat Krimson, opnieuw een poging om deel te nemen aan het Songfestival.

Chérine

Ook de naam Chérine zal ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. Wedstrijdervaring heeft ze zonder enige twijfel. Vijf jaar geleden nam ze deel aan The Voice van Vlaanderen, waar ze tot in de liveshows raakte. Ook in Frankrijk nam ze tot twee keer toe deel aan de talentenwedstrijd. Maar wij kennen haar vooral omdat ze eerder dit jaar deelnam aan onze MNM Rising Star-wedstrijd en het tot in de finale schopte!

Ameerah

Wie al een tijdje naar MNM luistert, herkent ongetwijfeld de stem van Ameerah, of Astrid Roelants. Haar eerste hit scoorde ze als Astrid met Don't Stop The Music, waarmee ze in 2004 al meedeed aan Eurosong. Het jaar ervoor was ze ontdekt in de eerste editie van Idool. Haar bekendste song is ongetwijfeld de dance hit The Sound Of Missing You. Dat nummer bracht ze toen ook al live bij MNM!

Hunter Falls

Hunter Falls is de artiestennaam van Tchiach Ommar Abdulrahman, een 27-jarige singer-songwriter met Koerdische roots. Ook hij is geen onbekende bij MNM. Hij schopte het in 2017 tot de finale van de allereerste editie van MNM Rising Star en werd derde in de wedstrijd.

gala dragot

De fenomenale stem en looks van gala dragot herken je ongetwijfeld. De 17-jarige zangeres is de jongste artiest die deelneemt aan Eurosong 2023. Ze won twee jaar geleden The Voice Kids en bracht daarna haar eerste eigen single Contagious uit. Benieuwd wat ze tijdens Eurosong uit haar hoed zal toveren! 

Gustaph

Bij het grote publiek is de 42-jarige Stef Caers, met artiestennaam Gustaph, misschien niet erg bekend, maar in muziekmiddens is hij dat zeker wel. Meer nog: hij heeft zelfs Songfestivalervaring. In 2018 was hij achtergrondzanger van onze kandidate Sennek en in 2021 ging hij ook mee als backing voor Hooverphonic. Het voorbije jaar heeft Gustaph gewerkt aan eigen materiaal en is hij klaar om op de voorgrond te treden. 

Meer zoals dit...

Meer MNM?

Check onze socials en de MNM-app om zeker niets te missen.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet