Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

De Strafste School 2022

MNM50

“Ik heb twee jaar geleden voor het eerst een winterjas gekocht”

geld/werk

do 17 jan. - 16:13

Geef het maar toe, bij de naam Soe Nsuki begin je spontaan te lachen. De Vlaamse comédienne straalt puur geluk uit. Toch was haar leven niet altijd even simpel.
Soe Nsuki

Soe groeide op in een gezin met vijf kinderen en een alleenstaande moeder. Financieel was dat heel moeilijk. Terwijl andere leerlingen op reis gingen bleef zij een hele vakantie thuis. Die ene coole trui die iedereen had kon ze niet kopen. Een broodje halen op vrijdag was geen optie.

"Armoede is nog altijd een groot taboe"

Bovendien is het iets dat je constant probeert weg te steken. Heel vaak zei ze “ik ben mijn portefeuille vergeten” om niet te moeten toegeven dat ze het niet kon betalen. Tot 2 jaar geleden had ze nog nooit een winterjas gekocht. Elke winter droeg ze tientallen lagen boven elkaar.

Toen ik dan wel geld had, was het heel snel op

— Soe

Soe geeft toe dat ze daardoor de waarde van geld niet kende. Als je lang in armoede zit dan kruipt dat ook in je hoofd. Het is heel moeilijk om die switch te maken. Je begint echt bij nul, net zoals je zou doen bij een kind dat voor het eerst zakgeld krijgt. Door de situatie heeft ze wel een enorm sterke band opgebouwd met haar gezin

Meer zoals dit...

Meer MNM?

Check onze socials en de MNM-app om zeker niets te missen.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet