Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

Het Grootste Galabal

Liveshow Eurosong mét afterparty

De Warmste Week 2022

Back To The 80s, 90s & Nillies

MNM50

Influencer worden doe je ZO!

vrije tijd/ontspanning

vr 15 feb. - 12:45

Hoogstwaarschijnlijk volg jij al enkele influencers op Instagram, Facebook of andere sociale media. Maar misschien vind je het ook leuk om zelf eentje te worden. Professor Digital Marketing Sarah Steenhaut gaf ons enkele tips over hoe je influencer kan worden!
Influencer worden doe je ZO

Wat is een influencer nu eigenlijk?

Wanneer we over influencers praten, hebben we het vooral over influencers op sociale media. "Influencers zijn mensen die een profiel hebben op sociale media en een relatief aantal volgers hebben. Door die volgers worden ze voor een stuk aanzien als een soort 'beroemdheid'." We volgen influencers zo graag omdat we hen als 'gelijken' zien: het zijn mensen net als ons, en door de dagelijkse updates krijg je het gevoel dat je hen ook echt kent. We staan heel wantrouwig tegenover marketing, maar als influencers reclame maken, hebben we er al meer vertrouwen in.

Vanaf 2000 volgers kan je jezelf al een 'nano-influencer" noemen. "Natuurlijk zijn ook daar verschillen in: zo heb je ook micro-influencers, macro-influencers en mega-influencers."

 

Hoe word ik influencer?

#1 Word geen influencer om 'influencer te worden'

Vertrek vanuit een passie of interesse, die je wil delen met anderen. Deel wat je zelf boeiend vindt, en ga dit verspreiden.

 

#2 Eén thema

Kies van in het begin één thema waar je als influencer voor bekend wil staan: dat kan gaan van fashion, over huisdieren tot reizen. 

 

#2 Bio is key

Zorg ervoor dat je bio en profielfoto duidelijk en uitnodigend zijn: dat is het eerste wat mensen zien als ze je profiel bezoeken. 

 

#2 Zorg voor één duidelijke lijn 

Creëer een eigen identiteit en houd daaraan vast. Je ziet maar al te vaak dat influencers het hoog in hun bol krijgen wanneer ze bekender worden. Wanneer influencers uitgenodigd worden door merken, vergeten ze om zich af te vragen of het merk wel past bij wie ze zijn en waar ze voor staan. 

 

#3 Uniformiteit

Het kan misschien stom lijken, maar zorg ervoor dat je feed uniform is en er eenheid in zit: je volledige identiteit als influencer moet kloppen. Je foto's moeten bijvoorbeeld herkenbaar zijn qua stijl: één en dezelfde filter is dus aangeraden!

 

#4 Wees verantwoordelijk

Influencers worden door heel veel mensen gevolgd, wat wil zeggen dat je ook veel invloed kan uitoefenen. Wees je dus bewust van je impact en denk na over wat je post. Wanneer je dus reclame maakt, wees daar dan ook eerlijk over.

Meer zoals dit...

Meer MNM?

Check onze socials en de MNM-app om zeker niets te missen.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet