Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Het Grootste Galabal

Back To The 80s, 90s & Nillies

MNM50

Magalie verloor haar beste vriendin in een ongeval: "De andere chauffeur had teveel gedronken..."

Verkeersweken

za 2 nov. - 11:44

We hebben het op MNM over jou. En vooral: hoe jij je gedraagt op de weg. Ben je ooit al eens na een pintje te veel toch nog achter het stuur gekropen? Goed wetende dat je niet meer zou mogen rijden...
Magalie Verlinde

Elke week zijn er in België 12 dodelijke ongevallen in het verkeer. Dat zijn er 12 te veel. Hoe kunnen we het aantal slachtoffers naar beneden krijgen en minder ongevallen veroorzaken? 

Als we al zouden beginnen met één dader uit het verkeer te halen: alcohol of drugs. Te vaak nog stappen mensen na overmatig alcohol- of drugsgebruik achter het stuur. En dat is niet oké. Echt niet oké. We gingen praten met verschillende mensen die elk op hun eigen manier te maken hebben gehad met alcohol of drugs in het verkeer. Een dader, een slachtoffer, nabestaanden of mensen die elke dag ons leven redden. 

Bekijk hieronder de pakkende getuigenissen.

 

X   "Ik voel me een moordenaar!" - Anoniem

Na een zware werkdag als vrijwilliger dronk (x) enkele glazen. Ze ging nog achter het stuur en veroorzaakte een dodelijk ongeval. Een ongeval dat haar zowel fysieke als mentale pijn bezorgde.

Hier kan je meer info vinden over vzw Rondpunt en vzw Even Zeer.

X   "Zoveel pijn wens ik niemand toe." - Magalie Verlinde

Magalie verloor haar beste vriendin Charlotte in een ongeluk. De dader van het ongeval had te veel alcohol in zijn bloed. Het is een ongelooflijk zwaar verlies dat niet hoefde te gebeuren.

X   "Ik hoop dat de dokters zeggen dat ik weer mag voetballen. Maar dat doen ze niet." - Gilles Gryspeirt

Gilles stapte na een avondje feesten in de auto bij iemand die te veel gedronken had. Hij werd wakker in het ziekenhuis. Zijn leven zou nooit meer hetzelfde zijn.

X   "Alcohol in het verkeer kan je leven hypothekeren. Doe het niet." - Brandweerman Michel

Brandweerman Michel Tuytschaever en Ambulancier Johan van Nieulande hebben al meer dan 20 jaar ervaring in het vak. Ze zijn vaak als eerste bij het slachtoffer na een ongeval. En élk ongeval is er een teveel. Laat ons de ongevallen die we kunnen voorkomen dan ook voorkomen! 

Meer zoals dit...

Meer MNM?

Check onze socials en de MNM-app om zeker niets te missen.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet