Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

De Strafste School 2022

MNM50

"Mijn grootmoeder beseft niet dat ik daar elke dag was en dat is hard”

lichaam/geest

di 29 jan. - 13:34

Stel: je gaat langs bij je oma en opeens kent ze je niet meer. Het overkwam reportagemaker Wannes Deleu. Hij verbleef een maand bij zijn grootmoeder met dementie en maakte er het programma ‘Voor ik het vergeet’ over.
Wannes Deleu dementie

“Hier gaan we weer”

Zeven jaar geleden begon ze opeens kleine dingen te vergeten. Ze lachte dat weg en zei: “Op mijn leeftijd mag ik wel eens iets vergeten zeker?”. De grootvader van Wannes had ook dementie en dus herkende hij het gedrag meteen. Ondertussen zit zijn grootmoeder in een woonzorgcentrum en kent ze Wannes niet meer.

 

“Ze beseft niet dat ze me elke dag gezien heeft”

Voor hij begon aan het programma was de band met zijn grootmoeder verdwenen. Hij ging bijna nooit meer langs omdat hij niet wist hoe hij zich moest gedragen. Daar wou hij verandering in brengen en dus besloot hij om bij haar te gaan wonen voor een maand. Dat was wel wennen, zeker in het begin. Zij is er wel nog, maar op een normale manier communiceren is moeilijk. Ze beseft ook niet dat hij daar elke dag geweest is.

Wannes wil benadrukken dat het wel zin heeft om langs te gaan bij iemand die dementie heeft. Zelfs al ga je maar 10 minuten binnen en buiten, het maakt een verschil. Het warm gevoel blijft zeker hangen.

Je kan de afleveringen hier bekijken.

Meer zoals dit...

Meer MNM?

Check onze socials en de MNM-app om zeker niets te missen.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet