Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Shop

Doe mee

De Strafste School 2022

MNM50

Miss België 2019 stond plots oog in oog met haar pester

vrienden/familie

ma 28 jan. - 12:41

Sinds enkele weken mag Elena Castro Suarez (18) zich de mooiste vrouw van België noemen. Toch zat het voor haar niet altijd mee. Tijdens het middelbaar werd ze jarenlang gepest.
Miss België 2019

Toen ze nog maar een klein meisje was droomde ze al van het kroontje. Dat was niet altijd even simpel. Vijf jaar geleden kreeg Elena het zwaar te verduren. Ze moest toen afrekenen met zware pesterijen.

“Als ze je niet in hun leven willen dan verdienen ze je eigenlijk niet”

Elke ochtend vertrok ze met veel tegenzin naar school. Niemand was er voor haar. Iedereen hield zich er liever buiten om zelf geen slachtoffer te worden. Het was de moeilijkste periode in haar leven. Toch wil ze er nu over praten om anderen te helpen. Volgens Elena is het belangrijk om te blijven doorgaan. Als ze je niet willen in hun leven dan verdienen ze je ook niet. Het is moeilijk om dat op dat moment te beseffen, maar het helpt wel om verder te gaan.

“Ik bevroor toen ik mijn pester plots tegenkwam"


Na de pesterijen werkte ze als student bij McDonald's. Daar stond ze plots oog in oog met één van haar pesters. Elena wist niet hoe ze moest reageren. De pester zelf zag het probleem niet en vroeg zelfs: “Je bent toch niet meer boos?”. Elena was woedend en confronteerde de pester ook met het gedrag. Daarna hebben ze bewust nooit meer samengewerkt. Ze vindt het vooral erg dat ze nooit zal weten waarom het pesten ooit begon.

Meer zoals dit...

Meer MNM?

Check onze socials en de MNM-app om zeker niets te missen.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet